Készülékbeállítás - Android

Első lépések

 • Kontaktok másolása SIM-ről
  Kontaktjaidat másolhatod a SIM-kártya és a telefon belső memóriája között, így ha a kettő közül valamelyiket lecseréled, nem kell újra létrehoznod az összes kontaktot. A kontaktok SIM-ről való átmásolásához válaszd a Menü / Kapcsolatok / Névjegyek importálása-exportálása / Importálás SIM kártyáról lehetőséget.
 • Google Fiók aktiválása a telefonon Az androidos telefonoknál a Gmail az alapértelmezett levelezőprogram, így aktiválásához elég felhasználónevet és jelszót megadnod, illetve új Gmail fiókot is létrehozhatsz. Ezután a telefon ezen keresztül fog szinkronizálni, és a Google accountot igénylő alkalmazások is automatikusan működni fognak.
  Ha törölni szeretnéd a beállított e-mail címet, akkor válaszd a Beállítások / Fiókok és szinkronizáció / Fiókok kezelése menüpontot. Ha így nem sikerül, akkor állítsd vissza a gyári beállításokat!

Internet

 • Internetbeállítások
  A beállítások egyszerűen megadhatók a telefon menüjében: Beállítások / Vezeték nélküli és hálózati beállítások / Mobilhálózatok / Hozzáférési pontok. Itt a főmenü gomb megnyomásával megjelenő menüben hozhatsz létre új hozzáférési pontot.
 • Internetmegosztás
  Androidos telefonodat WiFi modemként is használhatod, vagyis a készülék saját mobil adatkapcsolatát megoszthatod egy másik telefonnal vagy notebookkal. Így egyszerre többen is internetezhettek.
 • WiFi hálózat
  Androidos telefonoddal általában gond nélkül csatlakozhatsz a WiFi hálózatokra. Ha viszont egy hálózat neve (SSID-je) tiltva van, arra mobilod nem tud csatlakozni. Szerencsére egy segédprogrammal ez is megoldható.
 • Adatforgalom be- és kikapcsolása
  A mobil adatforgalmat egyszerűen be- és kikapcsolhatod a telefon menüjében: Beállítások / Vezeték nélküli és hálózati beállítások / Mobilhálózatok / Adatok engedélyezve vagy Csomagkapcsolat be.
 • Adatroaming be- és kikapcsolása
  Az adatroamingot a telefon menüjében kapcsolhatod be-, illetve ki: Beállítások / Vezeték nélküli és hálózati beállítások / Mobilhálózatok / Adatbarangolás vagy Adatroaming.

Üzenetek

 • SMS – Kézbesítési visszajelzés
  A Kézbesítési visszajelzés be- vagy kikapcsolásához válaszd a Beállítások / Kézbesítési visszajelzés menüpontot. Ha megjelenik mellette egy pipa, akkor a funkciót bekapcsoltad. Fontos, hogy ez a beállítás az MMS-üzenetekre is érvényes.
 • MMS-beállítások
  A telefon MMS-beállításaihoz válaszd a Hozzáférésipont-nevek menüpontot, majd az Új hozzáférési pont lehetőséget. A hozzáférési pont szerkesztésénél add meg a következő adatokat:

  - Név: Vodafone MMS
  - APN: mms.vodafone.net
  - MMS-szerver vagy központ: http://mms.vodafone.hu/servlets/mms
  - MMS-proxy: 080.244.097.002
  - MMS-port: 8080
  - MCC: 216
  - MNC: 70
  - Hitelesítés típusa: PAP
  - APN típusa: mms

  Az adatkapcsolat elmentéséhez és aktiválásához válaszd a Menü ikont és a Mentés lehetőséget.
 • POP3 email-beállítások
  A telefon POP3 e-mail beállításaihoz válaszd a Hozzáférésipont-nevek menüpontot, majd az Új hozzáférési pont lehetőséget. A hozzáférési pont szerkesztésénél add meg a következő adatokat:

  - Név: Vodafone Mail
  - APN előfizetéses csomag esetén: internet.vodafone.net
  - APN feltöltőkártyás csomag esetén: vitamax.internet.vodafone.net
  - MCC: 216
  - MNC: 70
  - Hitelesítés típusa: PAP
  - APN típusa: Írd be azt, hogy: default

  Az adatkapcsolat mentéséhez válaszd a Menü ikont és a Mentés lehetőséget. Az adatkapcsolat aktiválásához jelöld ki a Vodafone Mail melletti mezőt.

  Keresd meg telefonod menüjében az E-mail menüpontot, majd írd be az e-mail címet és a fiókodhoz tartozó jelszót. Válaszd a POP3-fiók lehetőséget, majd add meg a követező adatokat:

  - Biztonság típusa: Válaszd a Nincs lehetőséget.
  - Port: 110
  - Kimenő szerver: Írd be az e-mail szolgáltatód kimenő szerverének nevét vagy IP-címét.
  - Biztonság típusa: Válaszd a Nincs lehetőséget.
  - Port: 25

  Az SMTP hitelesítés be- vagy kikapcsolásához válaszd a Bejelentkezési adatok szükségesek lehetőséget. Ha megjelenik egy pipa a menüpont mellett, akkor az SMTP hitelesítést bekapcsoltad. Válaszd a Tovább lehetőséget, majd a legördülő menüből az E-mailek ellenőrzésének gyakoriságát. A Tovább gomb kiválasztása után írd be az e-mail fiók és a küldő nevét, majd válaszd a Kész lehetőséget, majd nyomd meg a főoldal gombot.